С какво се движите в големия град?

Петък е.
И защото морето още не е изстинало и отпуската за мнозина не е свършила, а и защото бабише германише още не си е тръгналише от морската ни столица, задръстването започва още от софийската магистрала, та приключва някъде към Златни пясъци. А и понеже във Варна ремонт на околоМръсното шосе се прави от началото на активния сезон, та се приключва около първия учебен ден, забелязват се видимо:
седемстотин и тринайсет коли, 10 автобуса, каруца, бетонобъркачка за поредния нов МОЛ, жигули с цигани и дини, в съотношение едно към едно. Искам да тегля тигел из чудесния ни градец и кой знае защо решавам да го сторя с кола (шегаджийка съм - по рождение). Имам няколко варианта:
- Да чакам, слушайки радио
-Да чета книга
-Да попържам тихо
-Същото-шумно
-Да се оплача на арменския поп
-Да оплета чорапи на детето
-Да изгася двигателя, да изляза и напазарувам за довечера
-Да извадя прашасалия диктофон от чантата си и да направя див и красив репортаж сред подивяли колеги шофьори.
Любопитно ми е вие как се справяте с това? С малкия тих(или не съвсем тих) ужас, наречен трафик? Пишете спокси и свободно. Ще ми е драго да обменим информация:-))))))))

Коментари

  1. Ситуацията ми е до болка позната но, за разлика от посочените по-горе варианти използвам друг, а той е:
    Виждайки колоната в далечината, която чака смирено да позеленее следващия светофар поглеждам всяка възможна пряка която би ме отвела някъде и си избирам тази, която най ми е най близка до моя си маршрут, защото Варна не е само Бул. Владислав, Сливница и Цар освободител!
    Извода е следния:
    Познавай града в който живееш за да не ти пречи трафика от съседните ТХ, РР, Н, Р, СС, както и прилежащите на тях села !!!

    ОтговорИзтриване
  2. Асолютно съм съгласен с мнението, че Варна все повече отеснява. С всяка изминала година. Единствения начин за предвижване остава изчакването на "тежките" часове. Прибирането от работа се отлага с половин-един час, но пък се пестят нерви и средства (за ламарини). А и загубата на време не е голяма, защото същото време се губи в трафика. :-) Всичко е въпрос на предварително планиране и наблюдения. :-))

    ОтговорИзтриване
  3. Ела да пробваш ситуацията в един малко по-западен град(чисто географски), където освен всичко друго, съседни са не само ТХ, РР, Н, Р и СС, но и ВР,РВ, ЕН, НЕ, Е, М, СО, че дори и А,В и ВА :-))... Добро настроение, ненакърнимо от нахалството на водачите, добра музика и нагласа за спокойно шофиране са ключът към приятното промъкване през градската джунгла.

    ОтговорИзтриване
  4. Да бе, вярно, така си е! И почти всеки вика "Назаааад, към природатааа" ! Ама никой... пеша... :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Аха. Така си е - дори и на пикници, излети, разходки и планински маршрути ходим с коли, колища, джипове и всякакви возила...:-)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

За вярата, следите на времето и за двата Бога

Тя е момиче, жена, дяволица

За горите на Делю, пенливата вода и висините