7 признака, че Той е влюбен

И идея нямам защо, но от няколко години клетия Малък Сечко февруари го нарочиха за любовен. И щем, не щем, се повличаме по католическия празник в чест на Св. Валентин. В един момент и на нас ни порозовява тиквата от сърчица и романтика. За едни сърца, за други – джин. Да оставим сега лиготията и виздишките по възглавнички от пух и тюл, обсипани с брокат и пайети, и щамповани с малки, сладки, рошави кученца, котенца, патенца, хипопотамчета и други животински екземпляри. Та ето, в навечерието на любовния ден ще се направя на психоаналитик и ще се опитам да събера в няколко точки признаците, по които разбираш, че един мъж е влюбен. Да, да. Тя, любовта, идва изведнъж, хлопва те по тиквата и преди да имаш време да се опомниш, си литнал в облаците. Този поглед сега значи ли, че ме харесва, или не значи? Въпрос, който 100% си е задавала баба ми на нивата, майка ми в училище, а ако имам щерка, ще си задава и тя някой ден. Ще се върти на шиш в леглото, ще хапе възглавницата, ще пише стихове и ще къса маграритка за клетите листенца. А отговорът е пред очите ни, момичета. Само се вгледайте:
Признак Едно: Върви си Той, мъжът по улицата, нищо неподозиращ. И Я вижда. Нея. О,небеса! Туп! Удар. Болка. От небето падат звезди, птички се въртят в кръг (за справка – която и да е серия на „Том и Джери” – след схватка). Стрелата на Амур навлиза надълбоко. Амин.
Признак Две: Удареният влюбеняк се втурва в отчаян опит да проследи красивата Ева от другия тротоар, която невъзмутимо събуди задрямалата му мъжка хормонална химия. Устата му е отворена, езика се влачи по земята. Тук за по-голяма нагледност, гледайте „Animal Planet” – която и да е поредица с диви екземпляри.
Признак Три: Поразена почти изцяло е текстообработващата му програма. Той онемява. Задълго. В допълнение започва да се чеше. Навсякъде. Няма значение дали го сърби. Нерви. Непривична летяща чиния в главата му. Помощ!
Признак Четири: Започва да използва израза „По принцип” във всяко изречение. За което, разбира се, се мрази. Защото все пак говорим за интелигентен човек, който има прилично дар-слово и в обичайни ситуации знае как да го използва.
Признак Пет: Той започва да кашля през 5 минути, слагайки ръка пред устата си. Защо? Не знае. Не, не е болен от птичи грип, нито от свински такъв, не е чумосан и лудо-кравен. Кашля, за да запълва настъпилите сконфузни празнини в паметта си. Започне ли да кашля безконтролно в присъствието на жена, значи е тотално влюбен в нея. И точка.
Признак Шест: Пита я за час, дата, нищо чудно и за улица в града. Нищо, че има часовник на ръката и поне 3 джи ес ем-а в джобовете си. А може и да пита за улицата, на която живее.
Признак Седем: Измънква най-кухия първосигнален опит за разговор, хващайки се за времето навън. Стар номер. Колкото света стар. Със сигурност Адам е пробвал за първи път тоя номер с Ева. Може би и е измънкал нещо като ”Чудесен ден за бране на ябълки, не мислите ли?” Мааамини сладки! Такива са те, Силнополовите сладури когато се влюбят. Всяка прилика с лица, събития и спомени са съвсем, съвсем случайни и всичко горенаписано е с мило и обичливо чувство към вас, Мъже. И с усмивка.

цветовете на любовта

Коментари

  1. Има и още един признак. Детайлно е описан в "История на света - част I". Кратък и ефикасен начин за демонстрация на чувствата! :-) Винаги сработва! :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Еееее, бъди по-детайлен де, анонимчо! Гледала съм филма преди новата ера. Помня само как се е зародила критиката.:-)))

    ОтговорИзтриване
  3. Eли, страхотно си го написала, правилно и точно...усетила си пулсациите на мъжете. Имам чувството, че съм го писала аз, тоест разсъждавала съм на глас...и някой го е пренесъл тук...Поздравления...Гордея се, че те познавам! Преди всички - Честит св. Валентин- любовта е тази, която ни окрилява и ни дава само позитив моменти, ето като този...

    ОтговорИзтриване
  4. Това е хубав повод да го видиш пак! :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Това по всяка вероятност е милата ми колежка от Първото радио "Оберон":-) Вале, благодаря ти! Знам, че имаш развинтена фантазия и ти! Честит пазник и на теб! Да си обичана!

    ОтговорИзтриване
  6. Ще гледам филма пак. Добър повод да се спукам от здравословен смях:-)))

    ОтговорИзтриване
  7. Валентина Колева10 февруари 2010 г. в 14:38

    Ели...благодаря ти за пожеланията и за определенията...бяха хубави времена ....

    ОтговорИзтриване
  8. Съгласна съм със седемте признака но мога ли да добавя още два?
    Влага в очите
    Ръце в джобовите.....защо ли?
    Хубаво е да си влюбен и постоянно да чувстваш любовта на човека до себе си!
    ПОЖЕЛАВАМ ТИ ГО!!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря от сърце! Чувствам я и тя ме окрилява:-) Да ти се връща!;-)

    ОтговорИзтриване
  10. Брависимо, Ели! :) Много е хубаво и много точно написано!:)А когато намерят тези сладури душата близнак (Ин и Ян- две части на едно цяло - пълна хармония), търчат като обезумели, сякаш си търсят загубената обувка :) Честит предстоящ Св. Валентин, Ели! :) И хайдееее всички от силния пол, какво чакате, действайте да си намерете изгубената обувка :)Mush love&hugs. Норка :)

    ОтговорИзтриване
  11. О, да, Bia! И се потят като луди - забравих за този признак:-)))

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

За вярата, следите на времето и за двата Бога

Тя е момиче, жена, дяволица

За горите на Делю, пенливата вода и висините